Over TGV

Toerclub Goes Vooruit


Welkom op onze website. Via deze site proberen we onze leden en andere belangstellenden zo goed mogelijk te informeren over TGV.

Toerclub Goes Vooruit (TGV) is in 2003 opgericht door bijna 20 enthousiaste toerfietsers.
TGV - de naam zegt het al - is een toerclub voor snelle toerfietsers. 

Wat voor toerclub is TGV? Tijdens de ritten wordt er doorgaans aan een stevig tempo gereden met om de beurt 2 mensen op kop. Als het hard waait vormen we wel eens waaier en er wordt meestal onderling getest op maximaal vermogen om te zien hoe het met de conditie staat. We zitten uiteindelijk niet voor niets op een racefiets. Maar, en dat is belangrijk, na enkele kilometers wachten we meestal weer op elkaar. Samen uit Samen (bijna) Thuis is dan ook een belangrijk principe. 

De contributie voor nieuwe TGV leden in 2022 bedraagt € 65,00, exclusief € 2,50 inschrijfkosten. Voor deze contributie ben je aangesloten bij de Nederlandse Toerfiets Unie (www.ntfu.nl). Hierdoor is je fiets tot een bepaald bedrag verzekerd en krijg je 6 keer per jaar het tijdschrift van de NTFU met artikelen over training, onderdelen, fietsvakanties etc. Je kunt de standaard dekking van de NTFU verzekering uitbreiden. Dit kun je zelf regelen via de NTFU website. Tevens sparen we uit de contributie jaarlijks een bedrag voor clubkleding.

Ten aanzien van de TGV clubkleding het volgende. Eens in de 3 jaar streeft TGV er naar om met behulp van sponsors, het spaarfonds van de leden en eigen bijdrage van de leden een kledingpakket te verzorgen voor de leden bestaande uit een shirt, koersbroek en trainingsjack voor alle leden die op dat moment lid zijn. Nieuwe leden kunnen clubkleding tegen inkoopprijs aanschaffen via de webshop van Bioracer die regelmatig beschikbaar wordt gesteld.

 

Clubreglement

 1. TGV is een toerclub voor de geoefende fietser
 2. De clubritten vertrekken vanaf Café Oranjeboom te 's Heer Hendrikskinderen. Zaterdag C-groep vanaf Emergis, Oostmolenlaan Goes (Kloetinge).
 3. De clubritten variëren in afstand van 70 km tot ongeveer 100 km. De thuiskomst wordt vastgesteld, op zondag om uiterlijk 13.00 uur. Dit met het oog op het thuisfront
 4. Vooraf is er gelegenheid tot het drinken van koffie enz.
 5. Tijdens de clubritten drinken wij zomers onderweg met de B-groep in principe  koffie. Gedurende de winterperiode wordt hier mogelijk vanaf gezien i.v.m. kou vatten enz.
 6. De te rijden route gaat in overleg met de aanwezige leden. Bij discussie beslist een aanwezig bestuurslid.
 7. Bij pech wordt er op elkaar gewacht en helpen we elkaar, tenzij de groep anders beslist.
 8. Voor de koffie zal de groep bij elkaar blijven.
 9. Na de koffie mag het tempo flink worden opgeschroefd en kan er worden doorgereden, wel wordt er na een tijdje weer op elkaar gewacht, zeker als we nog ver van huis zijn of er met wind tegen naar huis gereden moet worden.
 10. De leden worden vriendelijk verzocht om tijdens de clubritten in clubkleding te rijden.
 11. De contributie zal zo laag mogelijk worden gehouden.
 12. De kosten van de te organiseren evenementen worden door de leden zelf betaald.
 13. De vereniging zal in principe deelnemen aan de georganiseerde toertochten in (midden) Zeeland.
 14. Jaarlijks zullen we deelnemen aan enkele grote toertochten buiten de provincie. b.v. Ronde van Vlaanderen, Amstel Gold Race, Belgische Ardennen.
 15. De communicatie binnen de vereniging geschiedt per E-mail
 16. Diegenen die niet in het bezit zijn van een E-mail account dienen zelf te zorgen dat ze op de hoogte gehouden door een medelid.
 17. Veiligheid. Tijdens de clubritten dienen wij ons aan de verkeersreglementen te houden. Gevaarlijke verkeerssituaties b.v. bij het kruisen van wegen dienen te worden vermeden. Indien door verkeersomstandigheden de groep uit elkaar valt, dient men zich te hergroeperen. Het dragen van een valhelm wordt geadviseerd, maar laten wij over aan de verantwoording van de leden.